Najat Idrissi

Advocaat belastingrecht en fiscaal- en financieel strafrecht

Najat is een van de weinige advocaten die zich heeft gespecialiseerd in de indirecte belastingen. Hier valt de btw, douane en accijns onder. Najat onderscheidt zich van andere advocaten door haar kennis van het materiële recht in te zetten en te combineren met het haar kennis van het formele (belasting-)recht en procesrecht. Die combinatie verhoogt de kans op het behalen van het meest optimale resultaat voor de cliënt.

Over Najat Idrissi

Najat heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten Belastingrecht en (fiscaal) strafrecht geregistreerd.

Najat wordt vaak gevraagd om de btw-positie van organisaties in kaart te brengen. Als blijkt dat in het verleden (abusievelijk) onjuist is gehandeld, kan dit nadelige gevolgen met zich brengen. Najat begeleidt deze organisaties bij het inkeren, maar ook bij het goed neerzetten van de btw-positie.

Naast haar advocatuurlijke werkzaamheden geeft Najat college en promoveert zij aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam onder de werktitel btw en goede doelen. Zij is een veel gevraagd auteur op het gebied van de BTW en spreker tijdens bijeenkomsten of congressen. Najat is tevens verbonden als redactiemedewerker btw bij FiscaalTotaal. Zij is tot slot lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen.

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.